AMERIKAI PIZZÉRIA

Várunk Benneteket különleges pizzáinkkal! Már éjjeli kiszállítással is! Nyitva: V-Cs 17:00-02:00, P-Szo 17:00-04:00 Tel.:83/315-419 és 30/322-9147 KISZÁLLíTÁS ÉS ELVITEL ESETÉN 10 % KEDVEZMÉNY!

Itt néhány olyan leves receptjét találhatod meg,amelyekkel találkozhatsz az Amerikai Pizzéria napi ajánlatában.

1. Bajor gombócleves

Hozzávalók 10 adagra

Darált sertéshús 0.5 kg.

Kockázott bacon 0.25 kg.

Vegyes zöldség 0.25 kg

Előre elkészített daragaluska 10 adag

Tejföl 0,4 l.

Zsemle 3 db.

Fűszerek:tárkony,őrölt bors,fehér borecet

Elkészítés :

Készíts a darált húsból és zsemléből enyhe fűszerezésű apró húsgombócokat. Pirítsd le a szalonnakockákat add hozzá a zöldséget,majd húzd fel alaplével vagy vízzel, és dobj bele egy-két leveskockát. Főzd bele a húsgombócokat és a daragaluskát. Amikor megfőtt,vékony tejfölös habarást adj hozzá,majd mielőtt felforrna,húzd le és ízesítsd fehér borecettel és morzsolj bele tárkonyt. Tálaláskor tejföllel locsold és tárkonnyal szórd.

Követelmények:

A kész leves állaga krémlevesnél hígabb, színe pasztell zöldes-sárga,illata tárkonyos,íze enyhén savanykás,enyhén füstölt legyen.


                               2. Erdei gombás raguleves

Hozzávalók10 adagra

1 kg filézett pulykacomb vagy sertéslapocka

Kevés olaj

Egy doboz szárított erdei gomba

0.2 kg csiperke

Két nagy fej vöröshagyma

6 db tojás

0.4 l. tejföl

0.2 kg liszt

Fűszerek:fűszerpaprika,fokhagyma, őrölt bors,só, vegeta

Elkészítés:                      

A húst kockázd raguméretűre ,a finomra vágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre ,a tűzről lehúzva zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát keverj hozzá. Tedd hozzá a megmosott húst,sózd,és lassú főzéssel pirítsd vissza zsírjára. Add hozzá a csiperkegombát és húzd fel alaplével. Add hozzá a már egy órával előbb beáztatott szárított gombakeveréket,majd főzd tovább. Készre főzés előtt 2 tojásból készült eresztéket (csurgatott tészta) adj hozzá,majd szórj bele négy db. kockára vágott főtt tojást. Végül a tejföllel vékonyan habard be,enyhén forrald. Tálaláskor locsold tejföllel,némi paprikás színnel és szórd meg petrezselyemmel.

Követelmények:

A kész leves állaga sürített leves jellegű,színe krémes pasztell piros,illata intenzíven gombás,íze tejfölös- paprikás gombás zamatú legyen.

  

 3. Cibereleves füstölt csülökkel

 Hozzávalók 10 adagra                  

Egy szép hátsó füstölt csülök

2 fej hagyma

Egy szál sárgarépa

Némi olaj

0.4 liter főzőtejszín

Egy csapott kanál cibere por

(ennek hiányában sav.káposztalé vagy némi citromsav)

1-2 tojás

Némi liszt

némi vaj

Fűszerek:bors,csombormenta vagy tárkony,

Elkészítés:           

A füstölt csülköt főzd jó puhára,a túl zsíros és mócsingos részeket távolítsd el és vágd apró kockákra. A finomra vágott hagymát dinszteld meg a hozzáreszelt sárgarépával,add hozzá a csülköt,forgasd át,ereszd fel alaplével (leveskockából is csinálhatod), főzd össze ,szórd bele a fűszereket,és add hozzá a ciberét. Készíts egy-két tojásból vajas galuskát és szaggasd bele. Keverj hozzá tejszínes habarást,forrald óvatosan. Tálaláskor tejföllel és zöld fűszerrel díszítsd.Adhatsz hozzá külön reszelt tormát.

Követelmények: 

A levesnek enyhén sűrűnek,a sárgarépától pasztell krémes sárgának,intenzív füstült illatúnak,mérsékelten savanykás ízűnek kell lenni.


4. Szoljanka húsgombóccal:

Hozzávalók:10 adagra

1 kg darált sertéshús

1 kis fej hagyma

0.15 kg rizs

2-3 tojás

kevés olaj

1 kg savanyú káposzta

0.15 kg csemegeuborka

0.1 kg húsos szalonna

fűszerek: bors,kapor majoránna,vegeta

10 db burgonya

Elkészítés:

A húsos szalonnát csíkozd fel,majd pirítsd le kevés olajon. Add hozzá a kellően előkészített savanyú káposztát. ( szükség szerint kiáztatni,összevágni) Főzd félpuhára,majd add hozzá a közben elkészített rizses húsgombócokat. Főzz bele egy csokor kaprot és csombormentát is,ha van. Mikor már majdnem elkészült,keverd bele a csíkokra vágott csemegeuborkát is,forrald kicsit tovább,és kész. Tálaláskor tejföllel és kaporral díszítheted,adj hozzá külön  tányérkán egy kettőbe vágott főtt krumplit,és azt is szórd meg jól kaporral

 Követelmények:


 Állaga híg, sürítés nélküli, színe olívazöld, illata a savanyú káposzta és a kapor kombinációja,íze a savanyú alapanyagok és fűszerek harmóniája.


5. Palócleves

Hozzávalók 10 adagra:

1 kg. lapocka vagy pulykacomb (eredetileg ürü)

1 nagy fej vörös hagyma

Némi olaj

Némi fokhagyma

Kevés piorospaprika

Kevés só és vegeta

Pár szem kömény

Egy nagy csomag vágott zöldbab

Fél kiló burgonya

Fél liter tejföl

2-3 evőkanál liszt


Elkészítés:

A kiválasztott,gulyásméretűre összevágott húsból készíts jó pörköltet. Mielőtt a hús megpuhulna,add hozzá a kis kockákra darabolt krumplit,majd amikor az félig megfőtt,add hozzá a zöldbabot. Készre főzés után sürítsd be óvatosan tejfölös habarással. Tálaláskor tejföllel,tárkonnyal lehet díszíteni. Aki savanyúan szereti,tehet bele fehér borecetet.

Követelmények.

A magyar konyha e jellegzetes remekét a paprikás-tejfölös íz és színhatás jellemzi,kiegészítve a zöldbab harsány zöldjével és jellegzetes ízével. Ne sürítsd túl, de ne legyen híg sem!


6. Ír gulyás (Irish Stew)

Az Irish Stew eredetileg ürühússal készül, de helyettesíthetjük pulykacombbal vagy sertéslapockával, stb.

Hozzávalók 10 adagra:

KIválasztott húsféle 1 kg.

Vegyes zöldség 0.5 kg.

Kelkáposzta 1 nagyobb fej

Kis olaj, fűszerek

Elkészítés:

A húst vágd guyásméretűre (ragunál nagyobb, pörköltnél kissebb) olajon köménnyel és fokhagymával pirítsd vissza zsírjára, majd húzd fel alaplével (húsleves kockából is csinálhatod) Mikor a hús közel puha, add hozzá a batonokra (hasábokra) vágott vegyes zöldséget - sárgarépát, petrezselyem gyökeret, izlés szerint zellert, karalábét. Amikor már majdnem teljesen megfőtt, add hozzá a cikkekre vágott kelkáposztát. Csak rövid ideig főzd! Kis borssal, majorannával ízesítheted. Készíthetsz fűszerzacskót is, amibe tehetsz egész borsot, koriandert, szekfűborsot, borókát.

Követelmények:

Az Irish Stew sürítetlen, átlátszó leves, melynek íze és illata meglepően harmónikusan ötvözi az egyszerű nyersanyagok és a fűszerek aromáit. Az uralkodó ízhatást a kelkáposzta adja meg. Színét az átlátszóan tiszta levesben lévő változatos zöldségek határozzák meg.

7.Tárkonyos tojásleves 

Hozzávalók 10 adagra:

10 db tojás

0,5 kg burgonya

Kevés vaj

Némi liszt

0,5 l. tejföl

aprított tárkony

tárkonyecet

Elkészítés:

Készíts világos vajas rántást, már most dobj bele vágott vagy morzsolt tárkonyt. Húzd fel jól alaplével, hogy ne legyen túl sűrű. Tedd bele az apró kockákra vágott krumplit, főzd majdnem puhára. Ekkor add hozzá a tárkonyecetet, majd lassú forrás közben engedd bele az egész tojásokat. Lassan főzd tovább, majd óvatosan keverj bele tejfölös habarást. Tálaláskor tejföllel locsold, tárkonnyal szórd!




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 4
Heti: 15
Havi: 179
Össz.: 69 882

Látogatottság növelés
Oldal: Ételreceptek 1. levesek
AMERIKAI PIZZÉRIA - © 2008 - 2024 - amerikaipizzeria.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »